het machtige Machtania

Ons geloof

04-04-2014 09:19

Wij hebben voor het geloof Christendom gekozen. We hebben maar een god: Dominicus (dat betekent: heer). en wij geloven dat ooit zijn zoon op aarde komt: Messiah (dat betekent aangewezene).

Wij lezen iedere avond uit het boek dat door een paar van zijn leerlingen geschreven heeft. Het heet: Biblion dat betekent: boeken. Er zitten heel veel boeken in vandaar de naam.

Iedere Zondag gaan we naar een gebouw: aposte dat komt van het Griekse woord αποστελ (apostel). Dat betekent: zendbode van Jezus om het evangelie te verkondigen. Zo is de aposte een zendbode voor ons. Op zondag mag je niet werken.

Een paar belangrijke personen voor ons zijn: Dominicus en Messiah, Adam en Eva, Jozef en Maria en Mozes. Omdat ze allemaal een belangrijke rol in onze geschiedenis hadden. 

We hebben 3 feesten: Adam en Eva, kerstmis en de tocht.

 

Adam en Eva: het feest Adam en Eva vieren we van 01-01 tot 04-01. Je mag die 4 dagen niet werken.

Op 01-01 vieren we dat toen de aarde en de man geschapen zijn (tenminste dat denkt ons volk)

Van 02-01 tot 03-01 vieren we dat de dieren geschapen zijn je mag geen vlees eten.

Op 04-01 vieren we dat de vrouw geschapen is.

 

Kerstmis: 25-12 en 26-12. kerstmis betekent christusmis en christus is een tweede naam voor Messiah. Met kerstmis vieren we dat Messiah geboren is.

 

De tocht: dit feest duurt 4 dagen van 04-07 tot 08-07. Dan moet je een bepaalde route door de woestijn afleggen als je het haalt word je gezegend en zo niet word je vervloekt. (die 4 dagen staan voor de 40 jaar dat Mozes door de woestijn trok)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode